0 ks
Košík Vyhľadať
☰ Kategórie

Detská rastúca stolička NOMI

Zoznámte sa s rastúcou stoličkou NOMI

https://www.youtube.com/watch?v=3wihkKyTUak

Deti milujú pohyb

Aj keď sedia. To je dôvod, prečo dobrá rastúca stolička ponúka dieťaťu oporu a rovnako aj slobodu pohybu - oboje počas sedenia za stolom aj pri lezení na stoličku a zliezaní z nej.

Stolička NOMI bola vyvinutá z ambície vytvoriť celosvetovo najlepšiu rastúcu stoličku pre deti s požiadavkou na tvar a funkčnosť. Stolička Nomi sa dá jednoducho nastaviť bez použitia nástrojov a bude sa vyvíjať s meniacimi sa potrebami pre oporu za rodinným stolom. Mäkké organické kontúry sú príjemné na pohľad a lákajú dieťa ostať aktívne a v pohybe v mnohých rozličných polohách na sedenie.

Lehátko NOMI Baby poskytuje bezpečný priestor pre vášho novorodeného člena rodiny od prvého dňa. Ľahko a rýchlo sa nastavuje medzi takmer vodorovnou a viac naklonenou polohou.

NOMI - stolička od novorodenca po teenagera (a viac). Objavte možnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=lYbu4wTETaQ

NOMI - vysoká stolička budúcej generácie

Vysoká stolička NOMI je jadrom konceptu Nomi (obrázok 2). Je vhodná pre deti od cca 2 rokov až pre násťročných (a viac). Vašu rastúcu stoličku NOMI môžete kombinovať s voliteľným príslušenstvom, aby ste ju prispôsobili potrebám vášho rastúceho dieťaťa - priamo od prvého dňa vášho novorodenca. 

Lehátko NOMI Baby je ideálne pre vaše novorodené dieťa do cca 6 mesiacov. Je pripevnené priamo na drevenej nohe stoličky a nahradíte ho sedadlom, operadlom a opierkou nôh, keď bude vaše dieťa pripravené sedieť.

NOMI Mini je zábrana pre dieťa vo veku približne 6-24 mesiacov. Dá sa jednoducho pripevniť o sedadlo a operadlo - a jednoducho odmontovať, keď už vaše dieťa dlhšie nebude potrebovať navyše zábranu a lezie na stoličku a zo stoličky bez pomoci. 

Stredná noha - chrbtica vašej stoličky NOMI

Drevená noha poskytuje pevnosť, odolnosť a flexibilitu rastúcej stoličke NOMI. Unikátny tvar zabezpečuje, že výška a hĺbka sedenia sú vždy dokonale prispôsobené.

Noha je vyrobená z certifikovaného FSC ohýbaneho dreva, ktoré poskytuje maximálnu pevnosť a flexibilitu. Pri nastavení výšky sedadla a opierky nôh, hĺbka sa automaticky vyrovná vďaka unikátnemu tvaru nohy.

Nohy sú prírodné produkty a každá noha je jedinečná svojimi znakmi a charakterom štruktúry dreva v závislosti od toho, kde strom rástol a aký bol starý. Je teda potrebné očakávať určitú toleranciu v porovnaní novej a použitej stoličky v závislosti od opotrebenia, odretia a patiny čo sa týka farby a lesku dreva.

Nohy sú dostupné v rôznych prevedenia dreva a farby. Rozdiel je čisto vizuálny: odolnosť a výkonnosť sú pri všetkých možnostiach úplne rovnaké.

Noha Basic: jadro je z ohýbanej bukovej dýhy pokrytej dubovou dyhou. Impregnované bielym olejom alebo čiernym lakom. 

Noha Premium: ohýbaná dubová dýha impregnovaná prírodným olejom. Alebo orechová ohýbaná dýha impregnovaná prírodným olejom.

NOMI - čo dostanete v základnej výbave

Rastúca stolička Nomi bude súčasťou vašej domácnosti veľa rokov, takže by mala zodpovedať vášmu štýlu. Kombinujte vlastný výber dreva s farebnými plastovými časťami a vytvorte si vlastnú obľúbenú stoličku Nomi. 

 

NOMI - rastúca stolička všetko v jednom

Od narodenia po násťročných (a viac)
S doplnkovým príslušenstvom sa rastúca stolička NOMI stáva stoličkou na celý život.
- lehátko Nomi Baby poskytne vášmu bábätku perfektné miesto aby sa stalo súčasťou rodinného života. Dá sa jednoducho nastaviť z takmer vodorovnej polohy do mierne naklonenej.
- Zábrana Nomi Mini restraint zabezpečuje bezpečnosť vášmu batoľaťu pri sedení za rodinným stolom

  • Jednoduché nastavenie sedadla a opierky nôh bez použitia náradia.
  • Keď nastavíte výšku sedadla a opierky nôh, hĺbka sedenia sa automaticky upraví vďaka unikátnemu tvaru nohy
  • Tvar a konštrukcia sedadla a opierky nôh zabraňujú skĺznutiu dieťaťa zo stoličky a zabezpečujú výbornú oporu nôh
  • Výstupok na opierke nôh poskytuje oporu navyše a poskytne neposedným nožičkám miesto na oddych
  • Operadlo poskytuje optimálnu oporu pre chrbát a ramená
  • Ľahký a minimalistický dizajn uľahčuje vášmu dieťaťu vyliezť a zliezť zo stoličky a možnosť prisunúť sa k stolu a od stola
  • Mäkké a organické kontúry zabraňujú udretiu sa o stoličku
  • Kolieska minimalizuju riziko prevrhnutia
  • Nízka váha (5 kg) umožňuje jednoducho presúvať stoličku po dome, alebo ju zavesiť na kraj stola pri upratovaní
  • Hladké povrchové štruktúry sa ľahko čistia vlhkou handričkou
  • Udržateľné a recyklovateľné materiály sú vyrobené z bezpečných materiálov, neobsahujú nebezpečné látky
 
Jednoduché nastavenie - otočte, nastavte, zatiahnite

Rastúcu stoličku NOMI je možné nastaviť veľmi pohodlne a rýchlo, vďaka čomu ju rýchlo nastavíte meniacim sa potrebám vášho dieťaťa - od novorodenca, cez batoľa, školáka až do dospelosti. Veľa možností nastavenia a bez nástrojov.
Pomocou otočnej plastovej skrutky môžete nastaviť sedadlo a opierku nôh: jednoducho ju odskrutkujte, nastavíte výšku a ručne zaistíte. Rýchlo a pohodlne. To znamená, že môžete rýchlo prispôsobiť stoličku Nomi meniacim sa potrebám vášho rastúceho dieťaťa - alebo pre nečakanú návštevu iných detí alebo vnukov, mladších či starších. Kónický tvar podložky poskytuje dodatočnú bezpečnosť, pretože zabraňuje skĺznutiu sedadla a opierky nôh, ak zabudnete utiahnuť skrutku.

Vždy nastavte stoličku Nomi v závislosti od výšky dieťaťa a výšku stola. Najskôr nastavte sedadlo tak, aby sa lakte vášho dieťaťa dostali na úroveň stola. Potom upravte opierku nôh tak, aby stehná dieťaťa boli vodorovné a nohy zostali ploché. Tvar nohy stoličky automaticky zabezpečuje správnu hĺbku sedadla a opierky nôh.

Nomi Baby je možné tiež plynule nastaviť bez nástrojov, od takmer vodorovnej polohy až po mierne naklonenú.

Bezpečnosť

Stolička NOMI bola testovaná spoločnosťami TÜV, Catas FIRA podľa najnovších bezpečnostných noriem.

Široký podstavec poskytuje dostatočnú stabilitu
Zadné kolieska minimalizuju nebezpečenstvo prevrhnutia v prípade, že sa vaše dieťa odtlačí od stola.
Veľkosť a povrch sedadla a opierky nôh zabezpečujú pohodlné sedenie s dobrou oporou nôh.
Kónický tvar stredovej nohy zabezpečuje, že sedadlo a opierka nôh ostanú na mieste aj keď zabudnete dotiahnuť skrutky
NOMI Mini je schválené podľa najnovších noriem EN.

Testovanie a udržateľnosť
Stolička Nomi bola testovaná podľa najnovších medzinárodných bezpečnostných noriem*. Drevo spĺňa medzinárodné normy FSC, plastové časti sú vyrobené z recyklovateľného plastu (polypropylénu) bez parabenov a ftalátov. Vankúšiky boli testované a schválené normou Oeko-Tex® 100 (ID 1876-272 DTI) - svetová špička v oblasti zdravotnej certifikácie pre textil. Žiaden z našich materiálov neuvoľňuje škodlivé látky.

* Normy EN sú európske bezpečnostné normy. Zahŕňajú testovanie trvanlivosti, funkcie a stability. Stabilita stoličky Nomi bola testovaná, dokonca aj s extrémnym tlakom pridaným do krajov stoličky. Takisto bolo overené, že na stoličke nie sú žiadne otvory alebo medzery, v ktorých sa môže dieťa zachytiť alebo uviaznuť. Najnovšia norma od roku 2012 sa zameriava najmä na zábrany a dizajn otvorov a medzier. Testovaná bola aj trvanlivosť a hmotnostné zaťaženie. Stolička Nomi je schválená aj pre dospelých s testom trvanlivosti zodpovedajúcim 10-ročnému použitiu.

Rast dieťaťa - záležitosť prispôsobiteľnosti

Pripravená rásť

Motorické schopnosti vášho dieťaťa sa neustále vyvíjajú - a výsledkom sú väčšie schopnosti, potreby a nezávislosť. Stolička Nomi poskytuje podporu pre každú fázu vývoja vášho dieťaťa - od novorodenca po násťročného.

Peter Opsvik má viac ako 40 rokov skúseností s navrhovaním stoličiek pre deti. Dizajn stoličky Nomi je založený na jeho filozofii, že deti potrebujú bezpečný a stabilný stupienok, z ktorého sa môžu pohybovať, keď sedia. Opierka nôh, sedadlo a operadlo stoličky Nomi poskytujú podporu v mnohých rôznych pozíciách, takže dieťa môže aktívne sedieť s voľnou pohyblivosťou - a tým podporovať vývoj dieťaťa.

0-6 mesiacov - zahrňte svoje dieťa k rodinnému stolu
Počas prvých mesiacov života vášho dieťaťa nie sú svaly dosť silné na to, aby podporili vzpriamené sedenie. Odporúča sa aby dieťa často ležalo na rovnom povrchu s voľnou pohyblivosťou. Lehátko Nomi Baby je ideálna voľba, keď potrebujete mať voľné ruky. Zdvihne vaše dieťa z úrovne podlahy (s prachom, nohami alebo labkami) do úrovne stola a hneď od začiatku zahrnie vášho nového člena rodiny k rodinnému stolu.

6-24 mesiacov - Vaše dieťa chce sedieť
Keď je vaše dieťa vo veku 6-9 mesiacov, prišiel čas sedieť bez pomoci. V tomto období je vaše dieťa už pravdepodobne schopné prevrátiť sa z bruška do pozície na plazenie - a od nej k sedeniu. Jednoducho nahraďte lehátko Nomi Baby sedadlom, operadlom a opierkou nôh rastúcej stoličky Nomi v kombinácii so zábranou Nomi Mini. Nomi Mini poskytne podporu a slobodu pohybu - najlepší základ pre rozvoj motorických zručností vášho dieťaťa.

Od 2 rokov - Vaše dieťa sa pohybuje stále viac
Keď sa vaše dieťa pokúša vliezť a vyliezť zo stoličky, je čas odstrániť zábranu. Sledujte svoje dieťa na stoličke a ponúknite trochu pomoc dostať sa hore a dole. Po čase bude môcť vaše dieťa používať  stoličku Nomi bez vašej pomoci. Rastúca stolička Nomi je navrhnutá tak, aby stimulovala pohyb a poskytovala bezpečnú podporu v mnohých rôznych pozíciách. Vrátane nápaditých. Pohyb posilňuje motorické zručnosti vášho dieťaťa a schopnosť učiť sa - a zabraňuje pasívnym zvykom sedenia v budúcnosti.

Pre deti a všetkých ostatných neposedných
Rastúca stolička Nomi bola vyvinutá pre deti, ale ponúka tiež pohodlnú, ľahkú stoličku pre dospelých, ktorí chcú zostať aktívni. Nomi sprevádza vaše dieťa celým detstvom - napríklad ako flexibilná školská stolička.

Stolička priateľská k rodičom
Nomi je tiež skvelá novinka pre rodičov. Nízka váha - stolička Nomi váži iba 5 kg, umožňuje stoličku jednoducho presúvať po dome. Alebo zavesiť na okraj stola počas upratovania. Malé gumové výstupky pod sedadlom zabraňujú poškriabaniu stola. A nakoniec - stoličku Nomi rýchlo a ľahko vyčistíte vlhkou handrou.

 

Dizajnér

Navrhol dizajnér Peter Opsvik
Keď je Peter Opsvik so svojimi vnúčatami, často používa podlahu ako miesto pre hru, ktorá poskytuje veľa priestoru na hranie a pohyb. Aj toto charakterizuje dizajnérove stoličky. Po desaťročia sa jeho stoličky inšpirovali ľuďmi po celom svete, deťmi aj dospelými, aby mali voľnosť pohybu a zostali aktívni počas sedenia. Peter Opsvik je presvedčený, že ľudia potrebujú mať možnosť voľne meniť svoje polohy a byť aktívni, keď sedia. Je to tá istá filozofia, ktorá podporuje dizajn stoličky Nomi.

RED DOT AWARD: BEST OF THE BEST (najlepší z najlepších)

V roku 2014 získala rastúca stolička Nomi medzinárodne uznávanú cenu za dizajn: Red Dot Award: Best of the Best. Motivácie poroty:

»Vo svete detského nábytku je Nomi výnimkou. Jednoduchosť a estetický vzhľad tejto vysokej stoličky sú pôsobivé. Predvádza úplne nové využitie tvaru bez bežných klišé výzoru. Na základe dobre premysleného funkčného konceptu sa táto stolička ľahko prispôsobí a rastie spolu s deťmi. Okrem svojej dôkladnej flexibility ponúka vysokú úroveň bezpečnosti.«

PETER OPSVIK

Peter Opsvik navrhol vysokú stoličku Nomi - a mnoho ďalších klasických stoličiek, ktoré sa v súčasnosti používajú v kanceláriách, obývačkách a materských školách po celom svete. Počas posledného desaťročia získal niekoľko škandinávskych a medzinárodných ocenení za dizajn pre svoje riešenia sedenia pre deti a dospelých. Viac ako ktokoľvek iný, tento nórsky dizajnér reagoval na spôsoby, akými ľudia sedia. Takže ľudské telo sa stáva jadrom dobrého dizajnu a môžeme lepšie spájať náš sedavý životný štýl s našimi aktívnymi telami.

Dospelí potrebujú stoličky, ktoré by ich inšpirovali k hýbaniu sa a zmenám polôh pre sedenie. Deti na druhej strane potrebujú stabilné stoličky. Peter Opsvik porovnáva deti s gumovými guličkami - gumová lopta sa lepšie odrazí od pevného podkladu.

Jedálenská stolička Nomi je výsledkom viac ako 40 rokov práce s detskými stoličkami. Peter Opsvik navrhol rastúcu stoličku Nomi z filozofie, že deti potrebujú stabilný stupienok, z ktorého sa môžu pohybovať - ​​stupienok, ktorý ponúkne mnoho rôznych pozícií, takže dieťa bude aktívne a tvorivé.

Peter Opsvik (1939) vyštudoval priemyslový dizajn na Bergen National Academy of Arts and Statens Håndverks- og Kunstindustriskole v Nórsku. Od roku 1970 pracuje ako osamostatnený dizajnér v Oslo.

Ako výrobca nábytku si veľmi dobre vedomý našej planéty. Jeho návrhy sú rozvíjané s láskou a rešpektom k okolitému svetu. Je pre neho dôležité, aby znížil zanechanú stopu na životné prostredie. Opsvik sa tiež podieľa na vedení a prevádzke projektu "Dizajn bez hraníc" - organizácie, v ktorej dizajnéri využívajú svoje zručnosti pri hľadaní nových riešení pre rozvojové krajiny a krízové ​​oblasti.

Viac o Peter Opsvik na www.opsvik.no

Inštruktážne videá tu: https://www.youtube.com/channel/UCDJfe_8tvDqWKA7RzhqbICg

 

Kód 100101
Výrobca Stokke NOMI
Cena
(s DPH)

Tovar je možné objednať len na vyžiadanie. Napíšte nám email prosím s presnou špecifikáciou a pošleme Vám cenovú ponuku: info@drobcekovia.sk